Ακούστε τον Billy Gibbons και τον Morris Day να συνεργάζονται στο Too Much Girl 4 Me

Ακούστε τον Billy Gibbons και τον Morris Day να συνεργάζονται στο Too Much Girl 4 Me
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο frontman των ZZ Top Billy Gibbons με τον Morris Day των Time

22 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το απροσδόκητο ντουέτο προέκυψε αφού ο μάνατζερ του Day πλησίασε τον Gibbons στο Beverly Hills Hotel. Ο Gibbons πρότεινε γρήγορα μια συνεργασία και στη συνέχεια, κατά σύμπτωση, συνάντησε τον Day σε μια κοντινή κάβα. "Ανταλλάξαμε αστεία και ήταν η στιγμή που επισημοποιήσαμε ότι θα δουλέψουμε μαζί", λέει ο Day στο Rolling Stone. "Λίγες μέρες αργότερα, βρισκόμασταν στο στούντιο ηχογράφησης".

Το "Too Much Girl 4 Me" τους βρίσκει να δημιουργούν σε ένα synth-funk groove που διακόπτεται από το χαρακτηριστικό σόλο του Gibbons στην κιθάρα. Μοιράστηκαν επίσης ιστορίες για τον μέντορα του Morris, τον Prince, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, με τον Gibbons να διηγείται μια νυχτερινή συζήτηση που είχε το 2009 σχετικά με την προέλευση του "When Doves Cry" και άλλων τραγουδιών.

Αυτή η συνεργασία με τον Gibbons θα συμπεριληφθεί σε αυτό που ο Day αναμένει να είναι το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ. Ο εύστοχος τίτλος Last Call αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 11 Νοεμβρίου. "Σε καμία περίπτωση δεν αποσύρομαι", δήλωσε νωρίτερα στο Billboard. "Αν τα παιδιά - εννοώντας τα αυθεντικά μέλη των [Time] - θέλουν να ξαναβρεθούν μαζί ... πάντα υπάρχει κάτι εκεί. Αλλά το σόλο πράγμα; Είμαι χαλαρός με αυτό. Ήρθε η ώρα να κάνω άλλα πράγματα".

Αυτή τη στιγμή σε περιοδεία με τους ZZ Top, ο Gibbons παραδέχτηκε ότι το συγκρότημα αναζωογονήθηκε από την προσθήκη του νέου μέλους Elwood Francis, ο οποίος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Dusty Hill τον Ιούλιο του 2021: " Δίνει μεγάλο ενθουσιασμό. Όταν βλέπω τον [ντράμερ] Frank Beard να χαμογελάει για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ξέρω ότι κάτι καλό συμβαίνει".