Νέο LP από τον Peter Frampton

Νέο LP από τον Peter Frampton
Ακολουθήστε μας στο Google news

Should Have Followed Comes Alive!

27 Οκτωβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ενώ ο Peter Frampton βρίσκεται εν μέσω της Finale - The Farewell Tour του, μιλάει για τον επόμενο δίσκο του, ο οποίος, όπως λέει, θα είναι "το άλμπουμ που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει το Frampton Comes Alive!".

Με αυτό, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας εννοεί ότι θα είναι ένα σύνολο από πρωτότυπα τραγούδια γραμμένα εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, για πρώτη φορά μετά το εμπορικό ζενίθ του Frampton το 1975. "Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχει μία διασκευή, αλλά δεν θα υπάρχουν περισσότερες", λέει ο Frampton στο UCR. Το LP θα είναι η συνέχεια του περσινού Frampton Forgets the Words, το οποίο περιείχε ορχηστρικές διασκευές τραγουδιών, και του All Blues του 2019, ενός άλλου σετ διασκευών.

"[Το επόμενο άλμπουμ] θα είναι όλο δικό μου, η δική μου μουσική, όλα γραμμένα από μόνος μου, όπως έγραψα [το σόλο ντεμπούτο του 1972] ", υπόσχεται ο Frampton. "Μου αρέσει να συνυπογράφω και το έχω κάνει εδώ και αιώνες με διάφορους διαφορετικούς ανθρώπους και πάντα το απολαμβάνω. Αλλά νομίζω ότι όταν γράφω μόνος μου, είναι πολύ πιο μοναδικό και ... μοναδικά δικό μου. Μπορεί να κάνω πράγματα γράφοντας ένα τραγούδι που άλλοι άνθρωποι θα έλεγαν: 'Ω, όχι, δεν θέλεις να το κάνεις αυτό. Δεν πρέπει να πάμε εκεί", αλλά μόνος μου, μπορώ να πω, "Α-χα, πάω εκεί".

Το μόνο πράγμα που ο Frampton δεν εγγυάται ακόμα είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας.

"Δεν ξέρω πότε θα το τελειώσω", λέει. "Δεν υπάρχει βιασύνη. Παίρνω το χρόνο μου. Θέλω κάθε κομμάτι να είναι κάτι που με κάνει να ανατριχιάζω και να λέω, "Είμαι περήφανος γι' αυτό". Δεν πρόκειται να υπάρχει υλικό που απλά να γεμίζει το δίσκο. Θα είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω και είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό. Έχω σπουδαίο υλικό. Αλλά αυτό μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο".

Ο Frampton δουλεύει και πάλι στο Nashville, όπου διαμένει, με τον Chuck Ainlay, ο οποίος ήταν συμπαραγωγός και ηχολήπτης του All Blues, Forgets the Words και άλλων ηχογραφήσεων του Frampton. "Έτσι, δεν έχω να ανησυχώ για την τεχνική της δημιουργίας του δίσκου", σημειώνει ο Frampton. "Έχω την καλύτερη δυνατή μπάντα, και αν χρησιμοποιήσω άλλους μουσικούς, στο Νάσβιλ είναι δύσκολο να κάνεις λάθος. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να σιγουρευτώ ότι αυτά τα τραγούδια είναι κορυφαία και έτοιμα να ξεκινήσουν".