Taylor Swift: Midnights (δισκοκριτική)

Taylor Swift: Midnights (δισκοκριτική)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Taylor Swift είναι το πιο επιτυχημένο όνομα της μουσικής των τελευταίων ετών καταφέρνοντας να αλλάξει ακόμα και τους όρους στο Spotify.

06 Νοεμβρίου 2022

 

*****

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είναι η σούπερ σταρ της μουσικής η Taylor Swift, αυτή τη στιγμή είναι Νο 1 καλλιτέχνις σε εμπορικότητα παγκοσμίως. Δίκαιο; Δίκαιο θα έλεγα. Και το «Midnights» είναι το άλμπουμ με πολλά και απανωτά ρεκόρ για τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του. Δίκαιο και αυτό; Πολύ δίκαιο επίσης. Σαν ξαφνικά όλος ο κόσμος να συντονίστηκε να ακούσει τον καινούργιο δίσκο της Taylor Swift.

Ο οποίος αυτή τη φορά δεν είναι και τόσο φολκ όπως οι προηγούμενοί της αλλά είναι εμπλουτισμένος με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία. Ακούγεται περισσότερο electro, περισσότερο από ποτέ δηλαδή, αλλάζοντας αρκετά το ύφος της. Θα τολμούσα να πω ότι σε μερικά σημεία θυμίζει την Billie Eilish αλλά ούτως ή άλλως έχει δημιουργηθεί ενός είδους σχολή στον ήχο αυτό.

Η Billie έχει τον αδελφό της, Finneas, να την κατευθύνει και η Taylor έχει τον Jack Andonof (τον άνθρωπο που μετράει συνεργασίες με τεράστια ονόματα όπως η Lorde, η Lana Del Rey και η Diana Ross). Μαζί έγραψαν το άλμπουμ, o Jack υπογράφει και την παραγωγή του. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ίδια η Taylor Swift σε συνέντευξή της, ναι μεν o Jack είναι βασικός της συνεργάτης αλλά την κατεύθυνση στο άλμπουμ την έδωσε η ίδια. Κάποιοι χαρακτήρισαν τον ήχο του «Midnights» «κυκλοθυμική synth ποπ» με την Taylor να τραγουδάει «είναι αυτή, αυτή είναι το πρόβλημα» στο πρώτο single του άλμπουμ, το εξαιρετικό «Anti-Hero».

Electro folk μουσική και στίχοι με θεματολογία που αφορούν ένα κορίτσι της ηλικίας της - μόνο 32 ετών είναι και έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα.