Ποιοι μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame

Ποιοι μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η τάξη των εισακτέων του 2022

06 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Eminem, ο Lionel Richie, η Dolly Parton, οι Duran Duran, η Carly Simon, οι Eurythmics και το δίδυμο Pat Benatar και Neil Giraldo ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που τιμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της 37ης ετήσιας τελετής εισαγωγής στο Rock & Roll Hall of Fame στο Microsoft Theater στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Η τάξη των εισακτέων του 2022 ήταν από τις πιο διαφορετικές στην ιστορία του Hall, με καλλιτέχνες που εκπροσωπούσαν το χιπ-χοπ, την κάντρι μουσική, την R&B, το νέο κύμα και το soft rock- στην ομάδα περιλαμβανόταν επίσης ένας καλλιτέχνης, η Parton, η οποία προκάλεσε αίσθηση όταν ζήτησε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά της επειδή θεωρούσε ότι δεν είχε κερδίσει το δικαίωμα να γίνει μέλος. (Αργότερα δήλωσε ότι θα δεχόταν την τιμή).

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στους Judas Priest, Jimmy Jam & Terry Lewis, Harry Belafonte, την αείμνηστη Elizabeth Cotton, Allen Grubman, Jimmy Iovine και Sylvia Robinson.

Ο Steven Tyler έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη κατά τη διάρκεια του set του Eminem στην τελετή ένταξης στο Rock & Roll Hall of Fame. Ο Eminem ήταν ένας από τους τιμώμενους της βραδιάς, κερδίζοντας την είσοδο στο πρώτο έτος της επιλεξιμότητάς του. Εκανε κι ένα ντουέτο με τον Ed Sheehan. Τον παρουσίασε ο μέντορας και μακροχρόνιος συνεργάτης του Dr. Dre, προτού ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση που κάλυπτε την καριέρα του.

Ο Dave Grohl έκανε μια απροσδόκητη guest εμφάνιση στο κλασικό "Easy" των Commodores κατά τη διάρκεια της ένταξης του Lionel Richie στο Rock & Roll Hall of Fame. Το πρώτο τραγούδι του Richie στη βραδιά ήταν το "Hello", το hit single του 1983 από το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, Can't Slow Down. Καθώς προχωρούσε στο "Easy", ο Grohl τον συνόδευσε στη σκηνή, προς μεγάλη χαρά του παρευρισκόμενου κοινού. Έμειναν σε μεγάλο βαθμό πιστοί στο πρωτότυπο, καθώς ο Grohl απέδωσε πιστά το εμβληματικό σόλο του τραγουδιού. Στη συνέχεια, ο Grohl και ο Richie στέκονταν φάτσα με φάτσα ερμηνεύοντας το ρεφρέν που ακολούθησε.

Οι Eurythmics εισήχθησαν στο Rock & Roll Hall of Fame, μπαίνοντας στις τάξεις του 15 χρόνια μετά την πρώτη τους συμμετοχή. Αρχικά υποψήφιοι το 2018, η δεύτερη φορά ήταν η τυχερή για το δίδυμο των Annie Lennox και Dave Stewart, οι οποίοι ψηφίστηκαν με τη φετινή τάξη. "Η μουσική είναι στα κύτταρα του αίματός μας, στις καρδιές μας και στα βαθύτερα σημεία της ψυχής μας", δήλωσε η Lennox, "Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες που είμαστε μέρος αυτής της εξαιρετικής διασποράς".