«Είμαι ο γκέι τύπος στο συγκρότημα»

«Είμαι ο γκέι τύπος στο συγκρότημα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η συγκλονιστική ομιλία του Rob Halford των Judas Priest στο Rock And Roll Hall Of Fame

07 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Χθες το βράδυ (5 Νοεμβρίου), οι πρωτοπόροι του βρετανικού heavy metal Judas Priest αναγνωρίστηκαν επιτέλους από το Rock And Roll Hall Of Fame μετά από χρόνια εκκλήσεων από οργισμένους οπαδούς να τους δουν να εισάγονται στο διάσημο ίδρυμα. Ενώ οι Priest δεν εισήχθησαν τεχνικά απευθείας στο Hall Of Fame, αναγνωρίστηκαν με βραβείο μουσικής αριστείας, εκτελώντας ένα σετ τριών τραγουδιών με τρεις κιθαρίστες και δύο ντράμερ χάρη στην επανένωση με τους K.K. Downing και Les Binks. Μετά την εμφάνισή τους ακολούθησε ομιλία από διάφορα μέλη του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του frontman Rob Halford, ο οποίος χρησιμοποίησε το χρόνο του στο βήμα για να τονίσει την πίστη του στη συμμετοχικότητα της metal κοινότητας.

"Είμαι ο γκέι τύπος στο συγκρότημα", δήλωσε. "Βλέπετε, αυτό είναι το νόημα του heavy metal. Αποκαλούμε τους εαυτούς μας heavy metal κοινότητα η οποία είναι αποκλειστική, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική σας ταυτότητα, την εμφάνισή σας, το χρώμα του δέρματός σας, την πίστη στην οποία πιστεύετε ή δεν πιστεύετε. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο κόσμος που είναι έξω από το heavy metal μας κοιτάζει, ξέρετε, λίγο φοβισμένος. Παρακαλώ. Το είδατε εδώ απόψε. Είμαστε όλοι για τη δύναμη, το συναίσθημα και την αφοσίωση και την αγάπη για το heavy metal που κουβαλάμε εδώ και 50 heavy metal χρόνια".

Ο Rob Halford επέστρεψε στη σκηνή στο τέλος της βραδιάς ως μέρος μιας απίστευτης all-star εκδοχής του Jolene της Dolly Parton, στην οποία συμμετείχε και η ίδια η Parton μαζί με τους Pink, Simon Lebon, Annie Lennox, Pat Benatar και πολλούς άλλους.

Ένα νέο άλμπουμ των Judas Priest αναμένεται την επόμενη χρονιά, με τον Rob Halford να επιβεβαιώνει πρόσφατα ότι "στην ουσία έχει τελειώσει".

"Είναι κοντά, ναι", δήλωσε στο "Out of the Box With Jonathan Clarke" του αμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού Q104.3 της Νέας Υόρκης. "Όλο το γράψιμο έχει γίνει, το μεγαλύτερο μέρος της ηχογράφησης έχει γίνει. Πρέπει ακόμα να βάλω τα φωνητικά μου κομμάτια. Οπότε, στην ουσία, έχει τελειώσει, το οποίο είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα, γιατί αυτό μας δείχνει πραγματικά προς το metal μέλλον. Ό,τι έχουμε κάνει στους Priest τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια έχει οδηγηθεί από την τελευταία μουσική που φτιάχνουμε. Οπότε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση".