Ο David Crosby κυκλοφόρησε ζωντανό άλμπουμ

Ο David Crosby κυκλοφόρησε ζωντανό άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τη Lighthouse Band

12 Δεκεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο David Crosby κυκλοφόρησε ένα συναυλιακό άλμπουμ με τίτλο David Crosby & the Lighthouse Band Live at the Capitol Theatre. Το πακέτο CD συν DVD κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου 2022, μέσω της BMG. Η συλλογή 16 τραγουδιών, η οποία ηχογραφήθηκε το 2018, αντλεί σε μεγάλο βαθμό από την αναγέννηση της ύστερης περιόδου του ως σόλο καλλιτέχνη και αγγίζει επίσης την καριέρα του ως μέλος των Crosby, Stills & Nash και CSNY.

Ο δύο φορές Rock & Roll Hall of Famer είναι συνιδρυτής των Byrds και των Crosby, Stills & Nash. Έγινε 81 ετών στις 14 Αυγούστου 2022.

Από το δελτίο τύπου της 4ης Οκτωβρίου: Συνεχίζοντας να χαράζει νέα μονοπάτια στην όγδοη δεκαετία του, ο Crosby ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του με τους Becca Stevens, Michelle Willis και Michael League, τους τρεις μουσικούς που είναι γνωστοί ως Lighthouse Band, με τους οποίους συνεργάζεται από το άλμπουμ Lighthouse του 2016. Μακριά από ένα απλό σόλο live άλμπουμ/DVD, δουλεύοντας με την πρώτη του νέα μπάντα μετά τους CPR (Crosby, Pevar and Raymond), ο Crosby και η Lighthouse Band ανακάλυψαν γρήγορα τη χημεία τους και έκαναν ένα άλμα συνεργασίας κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το 2018 για την υποστήριξη του έβδομου προσωπικού άλμπουμ του Crosby, Here If You Listen. Αυτό το live set ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε την τελευταία βραδιά της περιοδείας στο ιστορικό Capitol Theatre στο Port Chester της Νέας Υόρκης. Η setlist περιλαμβάνει μια 10λεπτη ανάγνωση του "Déjà Vu" , καθώς και τα "Guinnevere" και "Woodstock"

Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας League λέει: "Βρήκα το ντέμο και το άκουσα. Το ερωτεύτηκα και σκέφτηκα, ξέρεις, ο Crosby θα έπρεπε να το τελειώσει και είπε, 'Φίλε, είναι στον υπολογιστή μου για 40 χρόνια, οπότε ξέρεις, ό,τι πεις, σίγουρα', οπότε το έστειλα στην Becca Stevens και είπε, 'δώσε μου μια ευκαιρία' - έτσι ήρθε μερικές μέρες αργότερα με αρμονίες για όλο το τραγούδι, στίχους για όλο το τραγούδι, και καθίσαμε εκείνη την ημέρα και κάπως τελειοποιήσαμε τα πράγματα, και έτσι 44 χρόνια μετά την... σύλληψη γεννήθηκε ένα τραγούδι".