Οι Pink Floyd ευχαριστούν τους υποστηρικτές του φιλανθρωπικού τραγουδιού για την Ουκρανία

Οι Pink Floyd ευχαριστούν τους υποστηρικτές του φιλανθρωπικού τραγουδιού για την Ουκρανία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συγκέντρωσε 500.000 λίρες

25 Δεκεμβρίου 2022


Του Ηλία Σελιμά

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τραγούδι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους για να βοηθήσει στην "ανακούφιση των δεινών" των ανθρώπων στην Ουκρανία.

Σηματοδότησε την πρώτη original μουσική που ηχογραφείται από το συγκρότημα ως συλλογικό σχήμα μετά το The Division Bell του 1994 και σε αυτό συμμετέχουν οι David Gilmour και Nick Mason, καθώς και ο μπασίστας Guy Pratt, με τον μουσικό Nitin Sawhney στα πλήκτρα.

Το τραγούδι περιλαμβάνει επίσης φωνητικά από τον Ουκρανό τραγουδιστή Andriy Khlyvnyuk, από ένα κλιπ που δημοσίευσε στο Instagram, όπου τραγουδάει στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Το συγκρότημα ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή: "Οι Pink Floyd θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους υποστήριξαν το Hey, Hey, Rise Up.

" Το single, που ηχογραφήθηκε στις 30 Μαρτίου με τον Andriy Khlyvnyuk του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 450.000 λίρες για να βοηθήσει στην ανακούφιση των δεινών του ουκρανικού λαού.

"Ο David Gilmour και ο Nick Mason έχουν προσθέσει 50.000 λίρες, ώστε το ποσό να φτάσει τις 500.000 λίρες, οι οποίες θα διανεμηθούν σε ανθρωπιστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις".

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις στις οποίες θα διατεθούν τα χρήματα είναι οι εξής: Η Kharpp, η οποία βοηθά τους πρόσφυγες στην Ουκρανία που φτάνουν στην Πολωνία, η Livyj Bereh, η οποία παρέχει προμήθειες και την ανοικοδόμηση σπιτιών και σχολείων, η Kyiv Volunteer, η οποία παρέχει βοήθεια και τροφοδοτεί τους πολίτες και η Vostok SOS που βοηθά τα θύματα της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.

Το συγκρότημα ενθάρρυνε επίσης τον κόσμο να δωρίσει απευθείας στις ομάδες, προσθέτοντας: "Slava Ukraini".

Ο David Gilmour, δήλωσε προηγουμένως ότι το συγκρότημα "αισθάνεται την οργή και την απογοήτευση αυτής της άθλιας πράξης μιας ανεξάρτητης, ειρηνικής δημοκρατικής χώρας που εισβάλλει και δολοφονείται ο λαός της από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου".

Ο μουσικός, εξήγησε όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι ότι είχε προσεγγίσει τον Khlyvnyuk αφού είδε το βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram στο οποίο ακούγεται να τραγουδά ένα πατριωτικό ουκρανικό τραγούδι διαμαρτυρίας, το The Red Viburnum In The Meadow, καθώς θεώρησε ότι ήταν μια "δυνατή στιγμή" την οποία ήθελε να μελοποιήσει.

Ο τίτλος του κομματιού των Pink Floyd προέρχεται από τον τελευταίο στίχο του τραγουδιού.

Το βίντεο για το νέο τραγούδι έχει γυριστεί από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Mat Whitecross και το εξώφυλλο του single περιλαμβάνει έναν πίνακα ενός ηλίανθου, του εθνικού λουλουδιού της Ουκρανίας, από τον Κουβανό καλλιτέχνη Yosan Leon.

Το λουλούδι λέγεται ότι είναι μια αναφορά στη γυναίκα που αντιμετώπισε τους Ρώσους στρατιώτες λέγοντάς τους να πάρουν σπόρους από αυτήν και να τους έχουν στις τσέπες τους, ώστε όταν πεθάνουν να φυτρώσουν ηλιοτρόπια.