Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε «Το πάρτυ της Βουλιαγμένης» του Λουκιανού

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε «Το πάρτυ της Βουλιαγμένης» του Λουκιανού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ακόμα διαμάντι της ΕΡΤ, από τα χιλιάδες που διαθέτει και βγαίνουν σιγά-σιγά στο φως.

25 Ιουλίου 2023

Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από τη θρυλική υπαίθρια συναυλία στη Βουλιαγμένη η οποία έμεινε γνωστή ως «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» και πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα, μια νύχτα με πανσέληνο, στις 25 Ιουλίου του 1983. Τη συγκεκριμένη συναυλία, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το «ελληνικό Woodstock», την οργάνωσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μαζί με την Άννα Βαγενά και κάποιους στενούς συνεργάτες τους και την παρακολούθησαν περίπου 100.000 άνθρωποι.

Στην βραδιά συμμετείχαν εκτός από το Λουκιανό (με σειρά εμφάνισης) οι: Νέλλη Σεμιτέκολο, Μανώλης Μικέλης με την Big Band, Λία Βίσση, Μαντώ Σταματοπούλου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Χορωδία και μαντολινάτα Φώτη Αλέπορου, Διονύσης Σαββόπουλος, Three and the Koukos Band, Αφροδίτη Μάνου και Γιώργος Νταλάρας.

Τη βραδιά μετέδιδε ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Γιάννης Πετρίδης.

Το Αρχείο της ΕΡΤ λοιπόν παρουσιάζει το επεισόδιο «Το πάρτυ της Βουλιαγμένης» της εκπομπής «Ατελείωτο κονσέρτο» παραγωγής 1983. Στο πλαίσιο της εκπομπής προβάλλονται εκτενή αποσπάσματα από την συναυλία, όπως μαγνητοσκοπήθηκαν υπό την επιμέλεια του Διαγόρα Χρονόπουλου και του Ηρακλή Παπαδάκη.