Αυξάνεται η τιμή του Spotify Premium

Αυξάνεται η τιμή του Spotify Premium
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για πρώτη φορά από το 2011

25 Ιουλίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Η τιμή σχεδόν των πάντων έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο και αυτό επεκτείνεται τώρα και στα πακέτα συνδρομής Premium του Spotify για ατομικά, δίδυμα και οικογενειακά πακέτα. Είναι η πρώτη αύξηση των τιμών που επιβάλλει η πλατφόρμα από το 2011.

Η κίνηση αυτή, η οποία ανακοινώθηκε στις 24 Ιουλίου, ακολουθεί την τρέχουσα τάση στο κόστος της ψυχαγωγίας που βασίζεται σε συνδρομές, από πλατφόρμες streaming τηλεόρασης και ταινιών, όπως το Hulu, το Netflix, το Disney+ και το Max (πρώην HBO Max), καθώς και το Amazon Prime που περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά παροχών εκτός από το περιεχόμενο streaming.

Αν και η μουσική και άλλες μορφές ηχητικής ψυχαγωγίας (podcasts, ακουστικά βιβλία) καταλαμβάνουν διαφορετικό έδαφος από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, οι συνδρομές επί πληρωμή βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των επιχειρήσεων streaming.

Σύμφωνα με τη σελίδα «Συχνές ερωτήσεις» σχετικά με τις ενημερώσεις τιμών του Spotify, «οι υφιστάμενοι συνδρομητές του προγράμματος Spotify Premium θα ειδοποιηθούν μέσω email και θα τους δοθεί περίοδος χάριτος ενός μηνός πριν τεθεί σε ισχύ η νέα τιμή, εκτός αν ακυρώσουν πριν λήξει η περίοδος χάριτος».