Από την Bjork, την Diamanda Galas και τους Radiohead στον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Γιάννη Πλούταρχο

Από την Bjork, την Diamanda Galas και τους Radiohead στον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Γιάννη Πλούταρχο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Της Εφης Γιαννοπούλου

15 Σεπτεμβρίου 2023

Η επαναλειτουργία του Λυκαβηττού, έστω και ως προεκλογικού event πριν ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως η αποκατάσταση του θεάτρου, θα μπορούσε να είναι πράγματι θετική για την πόλη. Υπάρχουν ωστόσο θέματα και μάλιστα ουκ ολίγα.

Δεν είναι προφανώς δίχως σημασία η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για ηχορρύπανση και καταπάτηση των ωραρίων κοινής ησυχίας. Αντιθέτως, πρέπει να γίνει σεβαστή και να τηρηθούν τα νόμιμα κατά τη λειτουργία του θεάτρου.

Και ταυτοχρόνως, δεν είναι δυνατόν το μόνο σου επιχείρημα ως δημοτική αρχή να είναι το "ξανακάνουμε τα πράγματα όπως παλιά", επιχείρημα που διατρέχει τη ρητορική της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη από την πρώτη μέρα και την ανάπλαση της Ομόνοιας. Δεν γίνεται να είναι ίδια τα ζητήματα, οι ανάγκες, ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του θεάτρου 15 χρόνια μετά το κλείσιμό του, σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, δεν γίνεται να μας καθοδηγεί μονάχα η νοσταλγία.

Πολλώ δε μάλλον, όταν όπως λέει και ο Δ. Πολιτάκης, στο άρθρο του στη Lifo "Θα είναι σαν Λυκαβηττός αλλά δεν θα είναι κιόλας", παραθέτοντας κάποιες από τις θρυλικές συναυλίες του παρελθόντος και το αποκαρδιωτικό πρόγραμμα του φετινού ανοίγματος του θεάτρου. Από την Bjork, την Diamanda Galas και τους Radiohead στον Κωνσταντίνο Αργυρό, τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη...
Σκεφτείτε πως του χρόνου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Η Εφη Γιαννοπούλου είναι Δημοτική Σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη