Στη Θεσσαλονίκη το ΔΣ της ΕΡΤ για τα 30 χρόνια του 9.58 FM

Στη Θεσσαλονίκη το ΔΣ της ΕΡΤ για τα 30 χρόνια του 9.58 FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με δεσμεύσεις και ανακοινώσεις για τα ΜΜΕ της ΕΡΤ3.

01 Φεβρουαρίου 2024

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του 9.58 FM γιόρτασε το ΔΣ της ΕΡΤ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εκεί, εκτός από τα μέλη του ΔΣ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι προϊστάμενοι όλων των γενικών διευθύνσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι εργαζόμενοι και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος, και η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη που τιμήθηκε για το σύνολο του έργου της στην επιστήμη και τον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας δεσμεύτηκε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει την γενική διεύθυνση της ΕΡΤ3, επί της Λεωφόρου Στρατού, ενώ ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους του καναλιού για την στήριξή τους στο ΕΡΤ News. «Θα καταβάλω προσωπικά κάθε δυνατή προσπάθεια οι διαδικασίες να επιταχυνθούν, ώστε να είναι έτοιμο (σ.σ. το κτίριο) στο τέλος αυτής της τετραετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη, ανακοίνωσε την ανάθεση μελετών για το νέο κτίριο της ΕΡΤ3 και την ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου, την χρήση των εγκαταστάσεων του καναλιού ως εφεδρικού για τη μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, σε περίπτωση βλάβης στο Ραδιομέγαρο, την εγκατάσταση νέων ραδιοφωνικών πομπών στο κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη -που σας είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ- και την αναβάθμιση του αυτοματοποιημένου συστήματος playout του 102 FM και του 9.58 FM.

Τέλος, ο Φίλιος Στάγκος τίμησε τη δημοσιογράφο Βάνα Χαραλαμπίδου, που είχε την έμπνευση για τη δημιουργία του πολιτιστικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, και είχε την ευθύνη του κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.