Ντοκιμαντέρ του ERTFLIX με τον Παύλο Τσίμα για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

Ντοκιμαντέρ του ERTFLIX με τον Παύλο Τσίμα για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

«150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία»

14 Ιουνίου 2024

Ένα καινούργιο ιστορικό ντοκιμαντέρ για ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας ανέβηκε στο ERTFLIX. Το ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία» γυρίστηκε επ’ ευκαιρίας της 150ης επετείου του ξενοδοχείου.

Ζωντανεύοντας την ιστορία με τη φωνή του Παύλου Τσίμα που ανέλαβε την αρχισυνταξία και την αφήγηση, αλλά και με μουσική που συνέθεσε ο Μίνως Μάτσας, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη διαχρονική σχέση της Μεγάλης Βρεταννίας με την εξέλιξη της Αθήνας: «Στην ιστορική σκιά του Παρθενώνα, 150 χρόνια τώρα, ένα Ξενοδοχείο γράφει τη δική του ιστορία. Στα σαλόνια της Μεγάλης Βρεταννίας χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Στα δωμάτιά της φιλοξενήθηκαν μορφές θρυλικές, στους διαδρόμους της παίχτηκε και κρίθηκε πολλές φορές η μοίρα της Ελλάδας και κάτω από τα παράθυρά της έκανε παρέλαση η Ιστορία…».

Το σενάριο που υπογράφει η Νατάσα Σέγκου παρουσιάζει τις μαρτυρίες προσωπικοτήτων, όπως ο ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου «Μεγάλη Βρεταννία – Ένα ξενοδοχείο-σύμβολο» Άγγελος Φ. Βλάχος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και δισέγγονος του Ευστάθιου Λάμψα Απόστολος Δοξιάδης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, η πρώην βασίλισσα Άννα Μαρία, ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής, ο πλοιοκτήτης και βασικός μέτοχος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Θανάσης Λασκαρίδης και η πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Χλόη Λασκαρίδη.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης