Τσιφλίκι του Καλφαγιάννη η ΕΡΤ, ο συνδικαλιστής επιτέθηκε στην Μαίρη Πολλάλη...

Τσιφλίκι του Καλφαγιάννη η ΕΡΤ, ο συνδικαλιστής επιτέθηκε στην Μαίρη Πολλάλη...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα σχετικά απότομο κόψιμο της Μαίρης Πολλάλη στο συνάδελφό της Λεωνίδα Μενεγάκη (την ώρα που μιλούσε για το «μαύρο» στην ΕΡΤ) προκάλεσε την έκρηξη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ.

11 Ιουνίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αποτέλεσμα ο τελευταίος να κατέβει από το γραφείο του, να μπουκάρει στο στούντιο και να ζητήσει το λόγο από την καλή δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κάνει με επάρκεια τη δουλειά της. Και της επιτέθηκε στο πρώτο τηλεοπτικό διάλειμμα στο οποίο βρήκε την ευκαιρία. Προφανώς η ΕΡΤ είναι το σαλόνι του σπιτιού του να κάνει ό,τι γουστάρει.

Ιδού όπως τα περιγράφει η Μαίρη Πολλάλη:

Στο διάλειμμα της σημερινής εκπομπής και πριν προλάβει καλά καλά να πέσει το σήμα των διαφημίσεων, εισέβαλε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και μπροστά στην καλεσμένη νομικό Χριστίνα Χαλιλοπούλου, καθώς και στους καλεσμένους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ενώπιον των τεχνικών και δημοσιογράφων της «Πρώτης Είδησης», απαίτησε να μάθει γιατί δεν αναφερόμαστε «ολη την ημέρα» από την εκπομπή στο «μαύρο» της ΕΡΤ, γιατί «έκοψα» -οπως είπε- συναδελφο όταν μιλούσε για το «μαύρο», κατηγορώντας με προσωπικά για «εμπάθεια» και μάλιστα «πολύ μεγάλη εμπάθεια», φωνάζοντας και απειλώντας με φράσεις, όπως «ποια είσαι εσύ που θα κάνεις αυτό που θέλεις εδώ μέσα» (σ.σ. ολοι γνωρίζουν οτι τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν συγκεκριμένους χρόνους στην κάθε ενότητα, τους οποίους οι παρουσιαστές καλούνται να διαχειριστούν). Η απάντησή μου ήταν ότι με αυτό το θέμα ανοίξαμε την σημερινή εκπομπή και τον χαρακτηρισμό «εμπαθής» εναντίον της ΕΡΤ, που μού απέδωσε, τον παρακαλώ να τον πάρει πίσω. «Σε γράφω στα μαύρα μου κατάστοιχα, δεν παιρνω τιποτα πίσω», «πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα», «ετοιμάζω χαρτιά για σένα», ήταν οι απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καλφαγιάννη, εν μέσω απειλών και φωνών, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των συναδέλφων μου. Αρνείτο, μάλιστα, να αποχωρήσει από το πλατώ της εκπομπής και ενώ ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από το να βγούμε και πάλι στον «αέρα», συνέχιζε να μου απευθύνεται προσωπικά με χαρακτηρισμούς, κάνοντας υποδείξεις για το περιεχόμενο της εκπομπής, σε σχέση με το πώς και πόσο θα πρέπει να αναφερθώ στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Εως πότε αλήθεια ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης θα λειτουργεί σαν δερβέναγας στην ΕΡΤ; Ως πότε θα εξασφαλίζει αυτό το ελεύθερο από τη διοίκηση και τους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΡΤ; Ποιος τον επανέφερε ξανά στο πολιτικό προσκήνιο; Και τι σημαίνει άραγε ετούτο το «ετοιμάζω χαρτιά για σένα»;

Σημειώστε πως την ερχόμενη Παρασκευή η Μαίρη Πολλάλη σταματάει από την ΕΡΤ για το καλοκαίρι. Νομίζουμε πλέον πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει χωρίς μεγάλη καθυστέρηση και δίχως δεύτερη συζήτηση. Αλλωστε η εκπομπή «Πρώτη Είδηση» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι από τις πιο επιτυχημένες της Δημόσιας Τηλεόρασης αυτή τη χρονιά.

Εκτός κι αν ετοιμάζεται και για παρουσιαστής ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης...