ΕΡΤ στα χρόνια της χολέρας

ΕΡΤ στα χρόνια της χολέρας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η καινούργια ΕΡΤ σε 10 + 1 σημεία...

22 Ιουλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

1) Από το επόμενο βράδυ της αλλαγής της κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου δηλαδή, άρχισαν οι ΝεοΔημοκρατικές παρεμβάσεις στις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Τηλέφωνα «έπεσαν» κατευθείαν σε όσους έπρεπε ώστε να είναι πιο προσεκτικοί. Ποιους καλεσμένους θα έφερναν, πόση ώρα θα τους έδιναν και τι θα έλεγαν. Δείτε άλλωστε και τη θεματολογία πλέον πόσο άλλαξε. Το μεταναστευτικό υποχώρησε, τα εθνικά βγήκαν μπροστά κ.ο.κ.

2) Οι εκπομπές που σταμάτησαν θα σταματούσαν ούτως ή άλλως για καλοκαίρι. Εληγαν οι συμβάσεις τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ανανεωθούν. Μην περιμένετε να δείτε ξανά την Κατερίνα Ακριβοπούλου, όπως καταλαβαίνετε. Ούτε τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Ετοιμαστείτε για επέλαση γνωστών προσώπων της Δεξιάς με τις παλιές, καλές, δοκιμασμένες, συνταγές. Αυτοί που βρίσκονται τώρα στις εκπομπές (αντικαταστάσεις στην ουσία) είναι μόνιμοι υπάλληλοι στην ΕΡΤ.

3) Την υψηλή εποπτεία ανέλαβαν (εξ άνωθεν η εντολή, όπως υποθέτουμε) δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ο Γιάννης Τρουπής και ο Φώτης Καφαράκης. Αυτοί στην ουσία κάνουν κουμάντο τώρα στη Δημόσια Τηλεόραση. Οσοι είχαν τα ηνία τα παρέδωσαν με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως να στηθούν τελετές παράδοσης-παραλαβής.

4) Είχε ακουστεί για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Νίκη Λυμπεράκη που βρίσκεται πολύ κοντά στον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα περπατήσει το σενάριο. Καραδοκεί και το Open TV για να την αρπάξει. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ενδέχεται να ανεβεί στην Αγία Παρασκευή ως εντεταλμένος σύμβουλος ώστε να ελέγχει καλύτερα το μαγαζί εκ του σύνεγγυς.

5) Ο παραιτηθέντας Γιάννης Δρόσος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, δεν αντιμετωπίζει ζητήματα προσαρμοστικότητας, παραμένοντας κανονικά στη θέση του μέχρι να τον αντικαταστήσουν.

6) Αναμένουμε όλοι με μεγάλη προσμονή την αναβάθμιση γνωστών και μη εξαιρετέων προσώπων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Να επιστρέψουν στην κεντρική σκηνή της ΕΡΤ ως θριαμβευτές. Ήδη δουλεύουν στο παρασκήνιο.

7) Ο ΣΚΑΪ αποκτά σοβαρό αντίπαλο πλέον, δεν θα κάνει μόνος του παιχνίδι. Ιδέα: Αφού ο ΣΚΑΪ διαθέτει έναν Καψή, τον Παντελή, γιατί να μην αποκτήσει έναν και η ΕΡΤ, τον Μανόλη;

8) Θυμάστε την εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» με κάτι εξαιρετικά αφιερώματα στο Πολυτεχνείο, στην Εθνική Αντίσταση, σε μεγάλους ποιητές και συνθέτες; Αυτά δεν αρέσουν και πολύ στη νέα πολιτική ηγεσία που προτιμάει εκπομπές σαν το «Στην υγειά μας». Να δούμε λοιπόν αν θα συνεχιστεί και του χρόνου ή αν θα έχουμε αλλαγές. Κάποια επεισόδια πάντως υπολείπονται ακόμα οπότε στην αρχή, λογικά, θα τους δούμε.

9) Η προσαρμοστικότητα του κόσμου της ΕΡΤ στις νέες καταστάσεις είναι θαυμαστή. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα που έχουν αλλάξει πολλές κυβερνήσεις. Μαθημένοι πια. Ετσι, εκεί που έπαιζαν ΣΥΡΙΖΑ, παίζουν τώρα ΝΔ. Τόσο απλά...

10) Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα ΕΡΤ απέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και είχε χρυσή ευκαιρία. Οπότε ας μη βιαστεί να βγει να κάνει κριτική

10 + 1) Εφυγαν οι Μαδουραίοι κι επέστρεψε η κανονικότητα στον τόπο...