Οι πίνακες δημοσκοπήσεων του OPEN που αλλάζουν από δελτίο σε δελτίο

Οι πίνακες δημοσκοπήσεων του OPEN που αλλάζουν από δελτίο σε δελτίο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα πολύ περίεργο γεγονός έχει συμβεί με τη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, την Πέμπτη το βράδυ, δημοσκόπηση της Alco.

18 Οκτωβρίου 2020

Διότι άλλα γραφικά βλέπουμε πως έδειξε το δελτίο ειδήσεων του καναλιού και άλλα γραφικά παρουσιάζει η ίδια η εταιρία δημοσκόπησης στο site της. 

Στο ερώτημα αν ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με την κυβέρνηση και τα μέτρα που πήρε στην Υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων είδαμε το παρακάτω γραφικό.
Το 46% δεν είναι ικανοποιημένο (κόκκινο χρώμα), ενώ το 42% είναι (πράσινο). Και βλέπουμε το παράδοξο γεγονός το 42% (πράσινο) να είναι μεγαλύτερο από το 46% (κόκκινο). cool

Στο site της Alco όμως παρατηρούμε την παρακάτω εικόνα. Τον ίδιο πίνακα με σωστά τα μεγέθη. Δηλαδή το 46% (κόκκινο) να είναι φυσιολογικά μεγαλύτερο από το 42% (πράσινο).

Τι συνέβη άραγε; Ποιος παρουσίασε αλλοιωμένο το πρώτο γράφημα και γιατί; Η Alco ευθύνεται (ήταν στο δελτίο και ο διευθυντής της) ή το OPEN;

Υπάρχει κι άλλο περίεργο όμως. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης είδαμε, όπως σας είπαμε, το λάθος γραφικό.

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων όμως της Παρασκευής το κανάλι παρουσίασε τα σωστά γραφικά.

Και ο ΣΚΑΪ έκανε διάφορες τέτοιες αλχημείες αν θυμάστε. Μέχρι και που γύρισε το χρόνο ανάποδα προκειμένου να δείξει την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ ως ύφεση. Λέτε να έπαθε ΣΚΑΪ και το OPEN;

Από την Παρασκευή το πρωί τρέχει το θέμα και απάντηση δεν έχει δοθεί.