Η Universal δεν ακολουθεί την CISAC στα πνευματικά δικαιώματα

Η Universal δεν ακολουθεί την CISAC στα πνευματικά δικαιώματα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού μία από τις μεγαλύτερες publishing εταιρίες στον κόσμο (Εκδότες Μουσικής) παίρνει αποστάσεις από τη λύση της «Αυτοδιαχείρισης» και προτιμά τον ενδιάμεσο φορέα που προωθεί το υπουργείο μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ. Και δεν είναι μόνο η Universal, αλλά και άλλες πολυεθνικές.

07 Μαΐου 2018
\"\"

Η CISAC που εκπροσωπεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια δημιουργούς από 121 χώρες αποφάσισε, όπως γράψαμε, μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ να προτείνει ως λύση-αντικατάστασης την «Αυτοδιαχείριση» του Γιάννη Γλέζου (ΕΔΩ). Μετά από τη θέση που παίρνει η Universal όμως, εγείρονται ερωτηματικά. Σαν να μοιάζει πια κάπως αυθαίρετη η απόφαση της CISAC που έσπευσε να ταχθεί ενάντια στην κυβερνητική λύση για μία ενδιάμεση λύση μέχρι οι δημιουργοί φτιάξουν το δικό τους ΟΣΔ και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είχε ενημερώσει σίγουρα; Ή, μήπως, αποτελεί μία απόφαση με την οποία δεν συμφωνούν όλοι;
 
Ιδού η επιστολή της Universal και βγάλτε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα. Σαν να βιάστηκαν να πανηγυρίσουν ή να απογοητευτούν κάποιοι ανάμεσα στους δημιουργούς.
 
Αγαπητή κυρία Κονιόρδου.
 
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από το τέλος της ΑΕΠΙ. Έχουμε δει ένα αντίγραφο από ένα κείμενο της CISAC προς εσάς της 23ης Απριλίου κάνοντας πρόταση για μια αναδιαρθρωμένη Αυτοδιαχείριση. Προς διευκρίνιση, οι διεθνείς κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν είχαν διαπραγματευτεί με την CISAC πριν αυτό σταλεί.
 
Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από το ενεργό ενδιαφέρον σας για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και καταγράφουμε με ενδιαφέρον τα σχέδιά σας για μια ενδιάμεση λύση ως προς την εκμετάλλευση των μουσικών παραγωγών στην Ελλάδα. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι στις απαιτήσεις του θέματος που αντιμετωπίζετε. Η Universal έχει μεγάλη εμπειρία στο βιομηχανικό, τεχνικό και διοικητικό κομμάτι που μπορεί να σας είναι χρήσιμη στο να διαμορφώσετε τις λεπτομέρειες των σχεδιασμών σας. Θα είναι χαρά μας να το συζητήσουμε αν η βοήθειά μας σας ήταν αναγκαία. 
 
Από εμάς είναι καλοδεχούμενη η προοπτική της συνάντησης μας με εσάς στην Αθήνα, για να συζητήσουμε πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε.